Category Archives: Hidroponik

Set Pasu 5 Nutripot Max 11”

Zaman sekarang sangat mencabar.Pelbagai urusan dan aktiviti perlu dibuat demi kelangsungan hidup.Lebih otak memikirkannya.Ingat, COVID-19 masih menjadi ancaman. Sabar, tenangkan fikiran dan rehatkan minda.Jom santai-santai bertanam secara hidroponik.Konsep 3T (Tanam,Tinggal dan Tuai) .Tak perlu siram setiap hari.Cukup masa dah boleh tuai hasil.Nak masak boleh,nak beri kepada jiran pun boleh kelak. Abi Agro ada bekalkan Nutripot […]

Baja Hidroponik XY

SIAPA CAKAP DUDUK DI RUMAH BOSAN? Tatkala kita semua sedang mentaati perintah kerajaan yakni PKP, aktiviti berkebun di rumah adalah satu alternatif yang dianjurkan untuk kita isi masa lapang dengan perkara yang bermanfaat. Sedia maklum, setiap dari kita inginkan hasil tanaman yang cantik dan sihat. Bak kata orang, “pokok yang cantik menjadi terapi mata hati”, […]

Set Hidroponik NFT 20 Lubang

Tanam sayuran berdaun secara hidroponik dah add on dalam list? ”Alaa tak boleh la sebab saya takda peralatan untuk bertanam.” Jangan risau,Abi Agro ada bekalkan set hidroponik NFT20.Set dua tingkat ni sudah lengkap dengan peralatan untuk bertanam.Betul-betul lengkap.Sampai jer rumah,dah boleh mula bercucuk tanam, bestnyer! Hidroponik NFT20 bekalkan: -Struktur hidroponik NFT20 lubang -Tangki baja 1 […]

SET HYGROWPOT NFT 16 LUBANG

Sebelum ni set hidroponik guna cawan hidroponik pun dah nampak comel.Sekarang ni kita upgrade guna pasu hygrowpot pula.Meriah nohh… Boleh tanam sayuran berdaun dan sayuran berbuah seperti brokoli,cili,strawberry dan sebagainya. Letak di depan rumah kemudian tanam sayur pula kan,memang jiran-jiran akan ”WOW”! melihatnya.. Duduk dirumah sekarang ni,bercucuk tanam adalah aktiviti yang sangat sesuai dilakukan bersama […]

Nutripot Max..

BAGAIMANA BERCUCUK TANAM TANPA PERLU SIRAM SETIAP HARI? Dewasa ini, kita disibukkan dengan banyak perkara yang membantutkan niat untuk bertanam sedangkan hati membuak-buak untuk menuai sendiri hasil tanaman. Alternatif terbaik yang boleh dilakukan adalah bertanam secara hidroponik. Apakah itu hidroponik? Hidroponik ialah satu kaedah bercucuk tanam tanpa menggunakan tanah. Konsepnya mudah; tanam, tinggal dan tuai. […]

Hygrowpot LTC…

Jom dapatkan hidroponik hygrowpot LTC. Hygrowpot ini disertakan dengan bekas botol tau. Air baja dalam paip hidroponik akan berkurang kerana diserap akar. Jadi, air baja dalam bekas botol akan segera ‘topup’ ke dalam paip hidroponik. Nak tinggalkan rumah lama-lama pun tak risau kerana tanaman masih segar-bugar ?. Sibuk bekerja tidaklah membantutkan aktiviti bertanam kita. Cukup tempoh […]

Kit Hidroponik Takung…

Takung ini very simple. Ia ada 8 lubang untuk kita tanam sayuran berdaun sehinggalah tempoh kutip hasil. Kapasiti air takung sebanyak 20 liter. Kit sediakan:– Takung hidroponik dan penutup– 8 netpot hidroponik– Span– Baja hidroponik XY– 3pek benih pilihan Green World– Manual juga disediakan Harga satu kit takung ini rm60 sahaja. Sangat murah mengenangkan alatan-alatan […]

Baja Hidroponik XY

Abi Agro ada jual baja hidroponik XY. Baja hidroponik XY ni bekalkan nutrient yang baik lagi tiptop supaya pokok lebih sihat dan daun pun lebih kembang, of course power! Kelebihan: 1.Menghijaukan daun dan membekalkan makanan kepada pokok. 2.Mengatasi masalah daun kekuningan kerana kekurangan unsur baja. 3.Boleh dicampur dengan racun serangga dan racun kulat 4.Menguatkan akar […]

Nutripot Max

BAGAIMANA BERCUCUK TANAM TANPA PERLU SIRAM SETIAP HARI? Dewasa ini, kita disibukkan dengan banyak perkara yang membantutkan niat untuk bertanam sedangkan hati membuak-buak untuk menuai sendiri hasil tanaman. Alternatif terbaik yang boleh dilakukan adalah bertanam secara hidroponik. Apakah itu hidroponik? Hidroponik ialah satu kaedah bercucuk tanam tanpa menggunakan tanah. Konsepnya mudah; tanam, tinggal dan tuai. […]